Anders fotoblogg.

Foton tagna av en fotograf med diverse fotoutrustning, oftast lånad av någon vänlig själ.

Mina vänner.

Kategori: Allmänt

Jag har länge tänkt men aldrig kommit för mig att presentera mina vänner som jag tar min bilder med och nu är det dags. De jag inte valt att visa upp här är en Sony a-350 och min Nikon D7100, men det är vanligare kameror som alla känner till så jag tyckte inte det var så kul att presentera dem här.
Överst här har vi Holga som är en 120mm mellanformatskamera inköpt från HongKong för ca 150 kr. Den är väldigt trevlig och tar skojiga bilder. Fördelen är att man har ingen automatik och man måste vrida fram filmen mellan varje exponering, men det finns inget som begränsar antalet exponeringar på bildruta vilket gör att dubbelexponeringar är vanligt förekommande på ett positivt sätt. Den andra är min Agfa Optima 335 som är en trevligt 35mm kompaktkamera med grymt bra optik. Några av min absoluta favoriter är tagna med den, men den är lite mer avancerad och ger utrymme för att ställa både iso, bländare och fokus. Du ser docj inte i sökaren hur det blir så det är fortfarande lite av en chansning när man fotar med den.
 
 
Kodak pocket Junior Nr.1 till vänster och köptes i en secondhandbutik. 120mm som Holgan och går även utmärkt att fota på papper med. Till höger har vi min Manex Box som inhandlades i en prylbod. Det är även en 120mm kamera men jag använder den som min huvudsakliga kamera för pappersbilder, bara för att den tar så grymt bra bilder och för att den är så användarvänlig. Dessutom blir det en fin ram på pappret som tydligt påvisar vilken kamera jag tagit med och det blir en fin inramning även av bilden.
 
 
Kodak EK6 var när den kom en ganska bra polaroidkamera, men när jag hittade den hade all elelktronik oxiderat varför jag slet ut den och lät den bli lite enklare i konstruktionen. Denna har ju speglar vilket gör att ljuset får studsa lite mer innan det når pappret och spegeln har även lite defekter i sig som följer med bilden och ger en skön känsla. Kanske inte kameran när man vill ha optimal krispighet och klarhet men gärna kameran som bjuder på allt annat. Den sista är min fars gamla systemkamera som är en vanlig 35mm, men den tar väldigt fina bilder och är skön i tyngden att fota med. Den har lite elektroniska funktioner men jag använder dem inte något särskilt utan det är lite mer på känsla med denna. Den är på bilden utrustad med det 50mm objektiv som jag har som mitt absoluta favorit och som är det objektiv jag tagit de flesta av mina äldre bilder med.
 
Så här har ni nu fått träffa mina vänner.
Ha en bra dag.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: